SP Stabil – träfönster för alla villor

I vår produktserie SP Stabil kombineras vacker design med de senaste tekniska lösningarna. Dolda beslag och förhöjd inbrottssäkerhet är standard. Smäckra bågar ger extra stor glasyta. SP Stabil har 3-glas isolerruta med hög värmeisolering.

 

 

Vridfönster

Vridfönster har speciella beslag som gör att de kan vändas runt sin vågräta axel, så att utsidan vetter inåt i rummet. Detta gör att du enkelt – och framför allt säkert – kan putsa utsidan inifrån. En speciell öppningsspärr gör att det krävs två händer för att öppna fönstret. Beslagen är extra kraftiga och spanjolettens – låsanordningens – specialkolvar ger ytterligare skydd mot inbrottsförsök. Kort sagt: vridfönster är lättskötta, praktiska och samtidigt säkra – inte konstigt att de är populära.

Fasta fönster

I våra fasta aluminiumbeklädda fönster sitter glaset fast monterat i karmen. Fönstret kan alltså inte öppnas. Detta minimerar kallras, vilket ger bra värmeekonomi. Karmfasta aluminiumbeklädda fönster är extra lämpliga för stora glasade väggpartier, burspråk, inglasade altaner och liknande. Kombinera gärna med öppningsbara fönster, så att du kan vädra. De karmfasta Balansfönstren finns i många olika former och storlekar och du kan enkelt kombinera dem med alla typer av fönster och fönsterdörrar.

Sideswing

Denna moderna och säkra konstruktion gör fönstret extra säkert och enkelt att putsa. Det öppnas vertikalt runt sin egen lodaxel, och går att vända inåt. Med andra ord är det ingen match att sköta fönsterputsningen inifrån. Sideswingfönstret har en speciell öppningsspärr som gör att det krävs två händer för att öppna det, vilket ger hög säkerhet (gäller endast från bredd modul 6).

Sidohängt fönster

En av våra mest lättanvända modeller. Gångjärnen sitter i sidan och fönstret öppnas utåt, på traditionellt manér. Du kan alltså vädra rummet utan att behöva krångla med att flytta det du har på fönsterbänken. Utsidan underhållsfri tack vare den mattlackerade aluminiumbeklädnaden. Den ger dessutom en mjuk reflektion av ljuset som en extra bonus. Linjerna och det enkla uttrycket passar på både äldre och moderna hus. Fönstren finns även att få som överkantshängda, det vill säga med gångjärnen högst upp.

Överkantshängt

Överkantshängda fönster har gångjärnen högst upp. Det är ett smart val när det är trångt med svängrum, till exempel i en källare. Härdat och personsäkert glas utvändigt är standard.

Topturn

Topturn fönster har personsäkert glas utvändigt som standard. Vid behov erbjuder vi också glas med bullerisolering och insynsskydd. Kan öppnas upp till 60° vinkel.

Kombinationsfönster

Du har möjligheten att kombinera olika typer av fönster, så som fasta med sidohängda eller vridfönster i samma karm. De kan sitta bredvid eller över varandra. Sideswing går dock inte att monteras ovanför eller under ett annat fönster i samma karm.

Fria former

Ibland passar det helt enkelt inte med kvadratiska eller rektangulära fönster. Det har vi lösningar på. Du kan få i princip vilken form som helst; med tre hörn, fyra hörn, fem hörn, runda eller halvrunda.

Fönsterdörrar

Matcha dina fönster med en fönsterdörr av samma kvalitet och med lika hög säkerhet som resten av Balansserien. Välj mellan enkel- och pardörrar. Då får också välja om du vill ha din fönsterdörr som helglasad eller om du vill ha fyllning i den nedre delen av dörren, så kallad bröstning. Väljer du en fönsterdörr med fyllning bör att glasrutans nedre kant linjera med fönster som sitter i anslutning till dörren. Du kan därmed välja om bröstningen ska matcha med fasta eller öppningsbara fönster. Du kan även välja om du vill ha glas eller fyllning i bröstningen. Fönsterdörrarna har spanjolett med fallkolv, vilket innebär att du öppnar och stänger dem på samma sätt som vanliga dörrar. Handtaget fjädrar alltså tillbaka när du släpper det. Detta betyder till exempel att du enkelt kan öppna dörren med armbågen när du har händerna fulla. Bra när kaffebrickan ska ut på altanen. Fyrpunktslåsning försvårar vid inbrottsförsök.

 

Vill du få ett kostnadsförslag på SP-fönster?
Lämna dina uppgifter så återkommer vi inom 24 tim.
Mattias Färnskog
Fönster- & dörrspecialist
036 – 71 55 50
  1. Loading ...